HomeGeslaagde Groene Vrijdag 2020

Geslaagde groene vrijdag 2020

Afgelopen vrijdag was het Groene Vrijdag, de dag waarop we Nijmegen mooier en groener maken. Het was een bijzondere editie, zo midden in coronatijd. Het programma was grotendeels online met filmpjes en streekomroep RN7 deed de hele dag verslag. Toch waren er ook enkele buitenactiviteiten, die werden uitgevoerd door deelnemers uit het eigen netwerk van de organisatoren.
Foto: Jan Willem de Venster
Dit jaar stond in het teken van sociale duurzaamheid: samen met Soep met Sfeer maakten we soep voor de Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe en de Stichting Straatmensen. De soepactie die op Groene Vrijdag startte, loopt nog door tot het eind van het jaar. De initiatiefnemer van Soep met Sfeer, Dennis Dekkers van ’t Sfeerhuys de Looimolen, kreeg een cheque waarmee de gemeente Nijmegen acht ketels soep sponsort die naar de voedselbank gaan.
Foto: Jan Willem de Venster
Groene Vrijdag Nijmegen vond voor het eerst op 14 december 2018 plaats als afsluiting van Nijmegen European Green Capital. Inmiddels is deze dag waarop we Nijmegen groener en mooier maken een jaarlijks terugkerend evenement. Met bijdragen van scholen, partners, vrijwilligers, gemeente én inwoners. Kijk op www.groenevrijdagnijmegen.nl voor het programma van de derde editie van Groene Vrijdag die plaatsvond op 6 november 2020. Heel graag tot volgend jaar!