Green Friday bij Het Goed
HomeGreen Friday bij Het Goed

Green Friday bij Het Goed

Op 27 november ontving wethouder Harriët Tiemens een CO2-besparingscheque van Het Goed in Nijmegen. De kringloopwinkel wist maar liefst 1495 ton CO2 te besparen. Dat staat gelijk aan de CO2-opname van ruim 204794 bomen, die met elkaar een bos zouden vormen ter grootte van ruim 819 voetbalvelden.

Het Goed verkoopt alleen gebruikte spullen, waardoor er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn en er geen nieuwe CO2-uitstoot wordt veroorzaakt. Het kringloopbedrijf benoemt hiermee de lokale CO2-besparing en zet voor het derde jaar op rij in op Green Friday, “hét antwoord op de koopgekte van Black Friday.”
Samen
Het kringloopbedrijf benadrukt dat de CO2-besparing dankzij haar klanten en partners is gerealiseerd. “Door met elkaar zoveel artikelen een tweede leven te geven, wordt samen een bijdrage geleverd aan een meer duurzame en leefbare wereld. Veel mensen zijn zich niet bewust hoe groot de impact is van het kopen van nieuwe spullen op het milieu.”
1=1
TNO heeft in opdracht van Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland becijferd dat één kilogram hergebruik van spullen één kilogram CO2-besparing oplevert. 1=1 dus. “Daarom communiceert Het Goed de krachtige en tevens confronterende groene inhaker op de kortingsacties tijdens Black Friday: Green Friday 1=1”, aldus Het Goed.